Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ενότητα 11 (1) Συγγενικές σχέσεις

Τι θα κάνουμε σε αυτή την ενότητα

Κάνεις κλικ στα υπογραμμισμένα   και πας αμέσως στα σχεδιαγράμματα

1. Θα ξαναθυμηθούμε πώς συνδέονται οι προτάσεις και τα είδη τους.


2. Θα ξαναθυμηθούμε τους προσδιορισμούς 

3. Θα μιλήσουμε για τη γενική πτώση

4. Θα ξαναθυμηθούμε την περιγραφή προσώπου



 Επίσης
1. Συνάντηση Οδυσσέα και Τηλέμαχου 









2. Μορφές οικογένειας



Ο ρόλος της οικογένειας στην κοινωνικοποίηση του ατόμου

Η οικογένεια είναι μια πρωτογενής ομάδα που αποτελείται από δύο τουλάχιστον άτομα ενήλικα, που δεν έχουν συγγένεια αίματος μεταξύ τους, και τα παιδιά τους. Αυτή είναι η μικρότερη μορφή οικογένειας, η πυρηνική .

 Η οικογένεια με το πέρασμα του χρόνου αλλάζει μορφές. Αλλάζουν επίσης και ρόλοι του κάθε μέλους της.


εξέλιξη της ελληνικής οικογένειας
 

Στην αρχαία Ελλάδα συναντάμε για πρώτη φορά την οικογένεια με τη σημερινή της μορφή. Μπορεί να διαλυθεί ΜΟΝΟ με απόφαση του άντρα.





 
Παραδοσιακή οικογένεια Παλαιότερα η οικογένεια κάλυπτε όλες τις ανάγκες του ανθρώπου. Τα αγαθά παράγονταν μέσα στην οικογένεια.
Υπήρχε ιεραρχία :  ο πατέρας εξουσίαζε τη γυναίκα και τα παιδιά , οι ενήλικες εξουσίαζαν τους ανήλικους και η γυναίκα και τα παιδιά εξαρτώνταν από τον πατέρα (πατριαρχική οικογένεια). Οι ρόλοι δηλαδή στην παραδοσιακή οικογένεια καθορίζονταν από το φύλο και την ηλικία.




Σύγχρονη Πυρηνική οικογένεια Αρχίζει σιγά σιγά το παιδί να παίζει τον πρωταρχικό ρόλο. Πάνω σε αυτό βασίζεται η οικογένεια. Άντρας και γυναίκα θεωρούνται ίσοι, συναποφασίζουν, εργάζονται και οι δύο και συνεισφέρου κυρίως για τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού . Επίσης υπάρχουν σήμερα μονογονεϊκές ή μεικτές οικογένειες.

 . 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου